Без никакви проблеми Манчестър Сити отнесе ФК Копенхаген с 4:0, за да запише трета поредна победа в група G на Шампионската лига и на практика да е сигурен участник в елиминациите. 

Ерлинг Холанд продължи с шоуто си, като се разписа на два пъти само за едно полувреме, а Пеп Гуардиола даде възможност на доста от младоците си да поиграят, след  като отборът му напълно доминираше. 

За домакините головата машина Ерлинг Холанд отново стартира. Хулиан Алварес също започна, но Кевин де Бройне остана на пейката. Аймерик Лапорт за първи път през сезона бе титуляр в защита. 

На норвежеца бяха необходими 7 минути, за да се разпише отново. Кансело проби отдясно, не успя да центрира добре. Топката се отклони, но Холанд реагира отлично и я прати в мрежата. Така той се изравни с Маруан Шамак за Арсенал и Феран Торес за Ман Сити, също разписвайки се в първите си 3 мача в турнира за английски отбор. 

Малко след това Бернардо Силва стреля в гредата по диагонала, а в 17-ата минута Холанд прати топката в ръцете на вратаря. Последва нов неуспешен опит на норвежеца, а до 27-ата минута домакините имаха 7 точки удара от общо 12 опита. Доминацията им бе пълна. 

В 31-ата минута вратарят Грабара спаси атрактивно изстрел на Грийлиш. Малко след това той отби и удар на Гомес, но топката се оказа в краката на Холанд, който вкара без проблеми на празна врата второто си попадение в мача, за да изпревари по голове в турнира Ривалдо и Луис Суарес, стигайки до 28 само в 22 мача. 

Само 2 минути по-късно Гражданите вкараха за трети път, като този път не Холанд се разписа. Отново Серхио Гомес стреля, топката се отклони на два пъти, вторият път в Хочолава и спря в мрежата. До почивката Силва пропусна да вкара останал сам срещу вратаря, но паузата дойде при солидното 3:0.

На почивката Гуардиола реши да даде почивка на Холанд и го смени с Коул Палмър, който в 51-ата минута потърси далечния ъгъл, но Грабара отрази с една ръка. Малко след това и Едерсон трябваше да се намесва, но Кристиансон не го затрудни особено. 

Последва обаче събаряне на Лапорт в наказателното поле и Марез превърна отсъдената дузпа в гол, разписвайки се за първи път през кампанията. В 71-ата минута Алварес удари гредата, но малко след това напави 5:0 отблизо след асистенция на Марез. 

Джак Грийлиш, който игра много силно, прати на два пъти топката много близо до целта и не успя да се разпише, въпреки че заслужаваше. Серхио Гомес също бе близо до попадение, но така или иначе Сити спечели лесно и вече има 9 точки, като вероятно и математически ще си гарантира място напред още другата седмица, докато датчаните остават с точка. 

Манчестър Сити – ФК Копенхаген    5:0

1:0    Холанд 7
2:0    Холанд 32
3:0    Хочолава 39 автогол
4:0    Марез 55 дузпа
5:0    Алварес 76

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело (58 Люис), Диаш, Лапорт, Гомес, Гюндоган, Бернардо Силва (66 Уилсън-Есбранд), Марез, Грийлиш, Алварес, Холанд (46 Палмър)
ФК Копенхаген: Грабара, Дикс (65 Анкерсен), Вавро, Хочолава, Кристиансен, Стаменик, Ларагер, Йоханесон, Клаесон (65 Мукайру), Дарами, Карамако (46 Лунд)