Защитникът на Манчестър Сити Кайл Уокър е претърпял успешна операция, но остава под сериозно съмнение за световното първенство. 

Футболистът бе заменен още през първото полувреме в дербито срещу Ман Юнайтед с мускулна контузия в слабините, която е наложила и интервенцията, проведена във вторник. 

На този етап Гражданите не разкриват колко време ще се възстановява, но се счита, че все още има шанс да пътува за Мондиала в Катар, който стартира след месец и половина. 

Самият Уокър прие спокойно случилото се: „Контузиите са част от играта, която обичаме. Операцията ми премина успешно и сега мога да се концентрирам върху моето възстановяване. Ще продължа да подкрепям отбора” написа Уокър в Туитър. 

Сега въпросът е как тялото му ще реагира на рехабилитацията, като следващите 2 седмици ще бъдат ключови. Лекарите считат, че бранителят е от тези, които се възстановяват бързо предвид историята му с предишни травми, но нищо все пак не е сигурно. 

Гарет Саутгейт обмисля да обяви състава на Англия за световното доста рано – още на 20-и октомври, докато 13-и ноември е крайната дата, определена от ФИФА.