Ливърпул ще бъде без един от ключовите си играчи за доста време, след като се оказа, че контузията на Луис Диас в коляното не е лека. 

Все пак добрата новина е, че той не се нуждае от операция, но се очаква да пропусне всички мачове до световното първенство, което стартира след месец и да се върне едва след турнира в Катар. 

До 12 ноември Червените имат 10 срещи, като сред тях са 6 мача от Висшата лига, сред които са двубои срещу Манчестър Сити и Тотнъм, 3 двубоя от Шампионската лига срещу Рейнджърс, Аякс и Наполи и сблъсък с Дарби Каунти за Купата на Лигата. 

Диас записа 3 гола и 2 асистенции в първенството до момента и се справяше доста добре, но сега ще трябва да почива. На негово място се очаква повече време да получи Диого Жота. В неделя той асистира за гола на Дарвин Нунес при 2:3 от Арсенал, но напусна в 42-ата минута, след като преди това пострада при едно единоборство.  

В Ливърпул са притеснени и за състоянието на Трент Александър-Арнолд, който също е с травма, но в глезена и това само увеличава грижите на Юрген Клоп, чийто тим е много лоша форма и резултатите са крайно разочароващи.