Ливърпул отдъхна и понатрупа увереност преди дербито срещу Манчестър Сити, след като отнесе Рейнджърс с 7:1 насред Глазгоу в Шампионската лига и почти се класира за елиминациите. 

Червените пак стреснаха феновете си, след като изостанаха, но след това Роберто Фирмино се развихри с два гола и асистенция, а Мохамед Салах отбеляза хеттрик само за по-малко от 7 минути влизайки от пейката, за да върне и той самочувствието си. 

Така Ливърпул вече има 9 точки, с 3 по-малко от лидера в групата Наполи, но и с 6 повече от третия Аякс и само чудо може да го остави извън следващия етап от надпреварата. Катастрофата за Рейнджърс бе пълна. 

В състава на Ливърпул Мохамед Салах и Диого Жота неочаквано останаха на пейката. Дарвин Нунес и Роберто Фирмино действаха в така, Фабио Карвальо също започна, а Джо Гомес и Ибрахима Конате започнаха в защита. В атаката на домакините Антонио Чолак бе отново предпочетен пред Алфредо Морелос след двата си гола през уикенда.  
 
Гостите започнаха позитивно, но шотландците отговориха с точен удар на Сакала, който не затрудни Алисон и след това с неточен опит на Кент, който стреля над целта.  

Последваха по-спокойни минути преди домакините да ударят в 17-ата минута. Дейвис даде дълъг пас към Чолак, който отклони към Джак, а той от своя страна пусна към включилия се Скот Арфийлд и останал сам срещу Алисън халфът не сбърка. 

Това бе отличен развой на събитията за домакините, само че авансът им не остана дълго. В 24-ата минута Цимикас центрира от корнер и Фирмино отклони леко с глава, за да изравни. Защитата на Рейнджърс определено можеше да се справи по-добре. 

Случилото се разочарова шотландците, докато гостите се успокоиха. След равностойни минути в 42-ата домакините пропуснаха отличен шанс. Сакала се справи с Цимикас и намери Арфийлд, който стреля, но Конате успя да блокира и това бе наистина ключова намеса, която гарантира равенството на почивката. 

След нея Ливърпул вдигна оборотите и натисна. Удари на Гомес и Елиът бяха блокирани преди логичното да се случи. Гомес проби отдясно и достави отлична топка пред вратата, където Фирмино нямаше как да пропусне и вкара втория си гол след удар с левия крак. 

В 66-ата минута всичко стана ясно. Вратарят Макгрегър изчисти лошо, гостите бързо взаимодействаха, като Фабиньо намери Карвальо, а той пусна към Фирмино. Бразилецът от своя страна елегантно чукна към Дарвин Нунес и той с прецизен изстрел по земя гарантира победата за мърсисайдци. 

Малко след това Мохамед Салах се появи в игра и в 71-ата минута пропусна да вкара 4-и гол, след като от чиста позиция стреля в тялото на вратаря. В 75-ата минута обаче, египтянинът овладя в наказателното поле и с удар по диагонала от малък ъгъл, реализира за четвърти път. 

Това обаче бе само началото, защото Салах вкара още два пъти. В 80-ата минута той бе на точното място в наказателното поле, а секунди по-късно получи от Жота и майсторски завъртя топката във вратата, реализирайки най-бързия хеттрик в историята на турнира – едва за 6 минути и 12 секунди. 

В оставащите минути имаше време и Харви Елиът също да вкара. Младокът вкара със силен удар и въпреки че първоначално реферът сигнализира за засада, такава нямаше, така че голът остана. 

Рейнджърс – Ливърпул    1:7

1:0    Арфийлд 17
1:1    Фирмино 24
1:2    Фирмино 55
1:3    Нунес 66 
1:4    Салах 75
1:5    Салах 80
1:6    Салах 81
1:7    Елиът 87

Рейнджърс: Макгрегър, Таверниър, Голдсън (44 Кинг), Б. Дейвис, Баришич, Джак (60 С. Дейвис), Лундстрам, Арфийлд, Сакала (76 Матондо), Кент (77 Райт), Чолак (76 Морелос)
Ливърпул: Алисон, Гомес, Конате (79 Милнър), Ван Дайк, Цимикас (68 Робъртсън), Фабиньо, Хендерсън (67 Тиаго), Елиът, Карвальо, Фирмино (73 Жота), Нунес (68 Салах)