Юрген Клоп, който бе изгонен в края на мача срещу Манчестър Сити, не пропусна да отговори на Пеп Гуардиола, който намекна, че влиянието на „Анфийлд“ е било в основата на отменения гол на Фил Фодън при 0:0. За боса на Ливърпул Ерлинг Холанд е направи 2 нарушения при спорната ситуация. 

„Разбрах, че „Анфийлд“ е бил причината за решението на ВАР. Това обаче не е така. Има чисто нарушение срещу Фабиньо. Не е ли достатъчно, когато събориш някого на земята?“ заяви германецът. 

„Освен това съдията гледа само ситуацията с Фабиньо. Алисон обаче бе с ръка върху топката, когато Холанд му я отне, а реферът не отсъди нищо. Направо невероятно! Това също е напълно ясно нарушение, тъй като Али е с ръка върху топката“ добави Клоп, не пропусна да похвали отбора си. 

„В такъв мач трябва да играеш на лимита си, за да вземеш нещо. Бяхме много организирани и страстни, затваряхме пространствата, борихме се, но въпреки това те имаха достатъчно ситуации. Те просто имат страхотни футболисти, но ние се справихме много добре и това бе топ представяне от всички. Точно затова и победихме. Да, бях изгонен заради емоциите си. Сбърках, но това е положението“ каза още той. 

„Мо бе просто фантастичен. Изигра изумителен двубой. Абсолютно топ-представяне. Бе в по-централна роля в атака, а голът му бе истинска класа. Беше заплаха през цялото време. Можеше да вкара и малко по-рано, но нямаше късмет. Наистина бе феноменален“.