Арсенал се справя повече от отлично до момента през сезона, но Манчестър Сити остава големият фаворит за титлата. Около това мнение се обединиха анализаторите Гари Невил и Рой Кийн. 

Артилеристите спечелиха 9 от първите си 10 мача до момента и дръпнаха с 4 точки пред шампионите, които загубиха от Ливърпул с 0:1 през уикенда. 

Лондончани се справят впечатляващо, но за мнозина липсата на опит и дълбочина в състава ще наклони везните за пореден път в полза на Небесносините от Манчестър. 

„Мисля, че Сити ще дръпне на върха след няколко седмици. Арсенал трябва да играе срещу силни съперници и ще загуби точки, а и този сезон е напълно различен заради световното първенство“ коментира Невил. 

„За мен все още Сити е №1 претендент за титлата“ добави Кийн. „Арсенал започна брилянтно, но още има много време до края. Трудно бих заложил срещу Сити предвид качеството в състава им. Арсенал се подсили с добри играчи, в добра серия е и атмосферата в отбора е отлична, но в някои мачове имаха и късмет, както срещу Лийдс, заради изпуснатата дузпа от домакините“ добави той. 

В края на седмицата Сити ще приеме Брайтън, а Артилеристите ще гостуват на Саутхемптън няколко дни след битката с ПСВ в Лига Европа.