Нотингам се отлепи от дъното на Висшата лига, след  като измъкна геройско 0:0 при гостуването си на Брайтън в първия мач от 12-ия кръг. 

Чайките имаха тотално предимство, но не успяха да вкарат и остават без победа при Роберто де Дзерби. Форест пък вече има 6 точки и поне до мача на Лестър в сряда вечерта няма да бъде последен. Брайтън има 15 точки. 

Леандро Тросар и съотборниците му направиха серия пропуски, особено през първата част. От началото на сезон 2019-20 Брайтън има 16 равенства 0:0, най-много от всички отбори за този период. Гостите докоснаха топката в наказателното поле на съперника чак в 59-ата минута, но серията спасявания на Дийн Хендерсън им помогна да оцелеят. 

В същото време Кристъл Палас обърна Уулвърхемптън с 2:1 и спечели за трети път през сезона, след като е изоставал в резултата. Адама Траоре вкара първия си гол с глава в 31-ата минута за Вълците, но след почивката лондончани преобърнаха нещата. Еберечи Езе изравни в 47-ата минута, а в 70-ата Уилфред Заха донесе победата след пас на Одсон Едуар и грешка на Макс Килман. 

Така Палас събра 13 точки и е в средата на класирането, докато Уулвърхемптън остава с 9 и едва 5 вкарани гола в 11 мача.