Нюкасъл продължи с победите във Висшата лига и след 2:1 над Тотнъм в Северен Лондон излезе на 4-о място в класирането. 

Свраките са в отлична форма и постигнаха 4-а победа в последните си 5 мача, като продължават само с една загуба до момента през кампанията. 

Два гола до почивката поставиха хората на Еди Хау на пътя към победата. Калъм Уилсън откри в 31-ата минута, когато първо се сблъска с вратаря Юго Лорис, а след това стигна пръв до топката и прехвърли французина и Ерик Дайър. Съмнения за нарушение имаше, но след преглеждане от ВАР попадението остана. 

5 минути преди паузата Лорис пък не бе убедителен, като подаде лошо, Лонгстаф отклони към Мигел Алмирон, който се справи с Райън Сесеньон  и Клеман Лангле, за да реализира с удар под тялото на френския страж. 

В 54-ата минута Хари Кейн върна интригата след корнер и отклоняване на топката отблизо в мрежата, но до края лондончани не създадоха сериозни опасности. След втората си поредна загуба те остават трети с 23 точки, докато Нюкасъл вече има 21. 

„Това е голяма победа. Искахме да дойдем тук и да бъдем позитивни. Мисля, че играхме много силно и заслужавахме да победим, тъй като изпълнихме перфектно плана си за мача” заяви мениджърът Еди Хау.