Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Еди Хау каза, че нападателят Калъм Уилсън е обсебен от мечтата да играе на Световно първенство по футбол, след като вчера вкара два гола за успеха тима си с 4:0 над Астън Вила. Интересното е, че на трибуните е бил и Гарет Саутгейт – национален селекционер на Англия.

Уилсън има четири мача за националния отбор на страната си, но не е викан от 2019-а година. Бившият нападател на Борнемут обаче рязко подобри шансовете си да се върне в селекцията, след като се премести в Нюкасъл. Той вкара от дузпа в добавеното време на първата част, а в 56-ата прибави още един гол, бутайки топката в мрежата след късо изпълнение на ъглов удар. Но не само това беше неговата активност – асистира и за гола на Мигел Алмирон, а след това отново при изстрел с глава удари горната греда.

"Наистина се радвам за Калъм. Не съм много наясно какво знаят играчите и какво не знаят за това кой идва и кой гледа. Винаги съм смятал, че трябва да играеш своята си игра и да не се превъзбуждаш за това какво ще се случи след един или два мача. Затормозява и не е позитивно, заяви още Хау пред журналистите, пише БТА.

"Но Калъм буквално е обсебен. Преследва отчаяно възможността да бъде част от Англия. Казвал ми е, че това е една от детските му мечти. Така че ще бъде наистина доволен, че игра толкова добре. Той вкара два гола и цялостното му представяне беше много добро", допълва наставникът.

Уилсън отсъства около месец от терените заради травма в бедрото, но се върна в началото на октомври и вече има три гола и увеличи общата си сметка на 6 за девет шампионатни мача.

Дори легендата на Нюкасъл и английския футбол Алън Шиърър взе отношение по въпроса и заяви, че качествата на Уилсън го правят точния кандидат да бъде първа резерва на капитана Хари Кейн в Катар.

"Ако Калъм е здрав, той трябва да е човекът втори избор зад Хари Кейн, защото може да се връща успешно назад и се представя добре в наказателното поле. Единственият въпрос е физическата му форма дали е на ниво. Знаем какви проблеми е имал с контузии преди, но ако е здрав, той е човекът за тази работа, обяснява още Шиърър.