Лийдс обърна Борнемут от 1:3 до 4:3 в страхотен мач от 15-ия кръг на Висшата лига, като и другите срещи от 17:00 часа българско време предложиха много голове и драма. 

На „Елънд Роуд” Белите, които постигнаха знаменита победа над Ливърпул в миналия си мач и то като гости, започнаха отлично и сега, като още в първите секунди Крисенсио Съмървил спечели дузпа. ВАР потвърди отсъждането и Родриго реализира 3-ата минута. 

След това обаче, Черешките взеха нещата в ръцете си. Маркъс Таверниър изравни в 7-ата минута с великолепен удар от въздуха, а след това изработи и нови два гола за отбора си. 

В 19-ата минута Филип Билинг се възползва от дълго подаване, след като и защитата на Лийдс се провали и вкара, а в 48-ата при контра Таверниър намери Доминик Соланке, който вкара 50-ия си гол за Борнемут. 

Все пак в 60-ата минута резервата Сам Грийнууд върна интригата с отличен удар с левия крак към далечния ъгъл. 

Това вдъхнови Лийдс, който малко по-късно успя да изравни. Лиъм Купър вкара с глава след корнер на Грийнууд и феновете на домакините просто полудяха. 

Докрая имаше достатъчно време и Лийдс натисна, за да стигне и до 4-ия гол в 84-ата минута. Домакините организираха бърза атака, при която Гнонто пусна отлична топка към Съмървил, който с прецизен изстрел реализира и отново се превърна в герой, както и срещу Ливърпул.  Така Лийдс вече има 15 точки след втората си поредна победа и се отдалечи от опасната зона, докато Черешките остават с 13 и могат да съжаляват, че не взеха нещо от сблъсъка. 

Много голове имаше и в другите мачове. Брайтън стигна до 3:2 като гост на Уулвърхемптън след късен гол на Паскал Грос, а Нотингам докопа 2:2 срещу Брентфорд в 96-ата минута след автогол на Йоргенсен, намеса на системата на голлинията и потвърждаване от ВАР.