Нюкасъл продължи с победите и със силното си представяне, записвайки 6-и успех в послените си 7 мача след 4:1 на терена на Саутхемптън. 

Свраките са просто неудържими през последните седмици, като вече имат 27 точки и продължават да изглеждат сериозни претенденти за място в Топ 4. Загубата остави Светците в зоната на изпадащите с 12 точки. 

Мигел Алмирон даде началото на разгрома, когато в 35-ата минута успя да се измъкне, справи се с шпагат на Мейтланд-Найлс и реализира с удар с левия крак. От 1-и октомври парагваецът има 7 гола в първненството, колкото и Ерлинг Холанд и продължава да впечатлява.  

Мохамед Елионуси пропусна да изравни за домакините, които пропиляха още няколко възможности след паузата и бяха наказани. В 59-ата минута влезлият от  пейката Крис Ууд вкара за 2:0, след като получи от Мърфи и се освободи отлично, за да стреля, а в 62-ата Джо Уилък реализира и трети гол след асистенция на Киърън Трипиър. 

В 89-ата минута Ромен Перо направи поражението на домакините по-почетно с отличен удар, но в 91-ата Бруно Гимараеш оформи крайния резултат. Така Нюкасъл спечели лесно, а напрежението върху мениджъра на Саутхемптън Ралф Хазенхютъл отново е сериозно, след като феновете отдавна не са доволни от него и искат главата му.