Английският Саутхемптън очаквано уволни мениджъра Ралф Хазенхютъл след серията лоши резултати на отбора. 

Вчера Светците паднаха с 1:4 от Нюкасъл у дома и това сложи край на престоя на австриеца на южния бряг, където той се задържа почти 4 години. 

След поражението отборът е в зоната на изпадащите с 12 точки, като загуби 6 от последните си 9 мача и ръководството реши, че трябва да бъде направена промяна. 

„Ралф Хазенхютъл помогна много за развитието ни, но преценихме, че сега е подходящият момент за промяна. Ние искрено му благодарим за усилията и отдадеността му при нас” се казва в официалното съобщение. 

Хазенхютъл застана начело на отбора през декември 2018-а и бе 4-ият най-дълго задържал се на позицията си мениджър от настоящите треньори Юрген Клоп, Пеп Гуардиола и Томас Франк. 

По негово време отборът записа две загуби от по 0:9, едната от Лестър у дома през 2019-а, а другата от Манчестър Юнайтед през 2021. В първия му сезон Светците завършиха 16-и, а след това бяха 11-и през 2020-а и на два пъти 15-и. 

Австриецът е 5-ият освободен бос във Висшата лига от началото на сезона след Скот Паркър (Борнемут), Томас Тухел (Челси), Бруно Лаже (Уулвърхемптън) и Стивън Джерард (Астън Вила). Промяна имаше и в Брайтън, където Греъм Потър си тръгна по взаимно съгласие.