Манчестър Юнайтед стигна 4-ия кръг на турнира за Купата на Лигата - "Карабао Къп", след като обърна Астън Вилас 4:2 на „Олд Трафорд”. Така Червените дяволи взеха реванш за загубата си от бирмингамци в първенството в неделя с 1:3. 

Първото полувреме на мача бе доста слабо, но второто компенсира напълно, като всички голове паднаха в него, а имаше и доста други положения. В крайна сметка радостта остана за домакините, които на два пъти изоставаха, а Алехандро Гарначо блесна с изявите си. 

В групата на домакините липсваше Кристиано Роналдо, който се оказа болен според Ерик тен Хаг. Рашфорд и Марсиал обаче започнаха в атака, а на вратата бе Мартин Дубравка. Съставът на Вила също не бе за подценяване, като Оли Уоткинс и Дани Ингс действаха в предни позиции.

Началото не бе особено впечатляващо, без са има нещо опасно пред двете врати. Все пак вратарят на гостите Робин Олсен не създаваше усещане за спокойствие и сигурност. Домакините се опитаха да натиснат и в 18-ата минута Рашфорд вкара, но се оказа в засада. 

Няколко минути по-късно Дало стреля, получи се рикошет и топката мина малко над вратата. В 30-ата минута Дъглас Луис опита да изненада домакините, стреляйки от корнер към вратата и бе на път да успее, но Мактомини изби от голлинията. В крайна сметка паузата дойде при 0:0 след слабо първо полувреме. 

След това стана интересно. В 48-ата минута Рамзи изведе отлично Уоткинс, който вкара с прецизен удар и даде аванс на Вила. Домакините протестираха за игра с ръка на Дъглас Луис, който подаде на Рамзи и такава наистина имаше, но поради липсата на ВАР голът бе зачетен. 

Веднага след подновяването на играта обаче, Червените дяволи изравниха. Прехвърлящо подаване изведе Бруно Фернандеш зад защитата, той пусна встрани от себе си и Марсиал реализира с остър удар. 

Мачът стана по-нервен и съдията показа няколко картона, за да успокои страстите. В 61-ата минута бирмингамци пак поведоха. Йънг центрира към далечната греда, Леон Бейли върна успоредно на голлинията, а Диого Дало, без да е притесняван от съперник, протегна крак и отклони топката във вратата, за да си отбележи автогол. 

Юнайтед обаче пак бързо отговори. Рашфорд стреля в гредата в 64-ата минута, преди в 67-ата да овладее топката в наказателното поле на съперника, запази я отлично и вкара 8-ия си гол от началото на сезона. 

Мачът остана оспорван и интересен, а вратарят на Вила Олсен спаси удари на Фернандеш и Магуайър с глава, след което Бруно прати топката на сантиметри от целта и гостите оцеляха.   

По-острите действия на Червените дяволи обаче дадоха резултат, макар и с помощта на вратаря Олсен. Стражът сбърка при подаването, Гарначо веднага пусна към Фернандеш, който стреля, Мингс се плъзна по тревата и отклони топката в мрежата, заблуждавайки вратаря. Домакините поведоха. 

След това те продължиха да играят по-добре и Скот Мактомини стреля в напречната греда в 89-ата минута. Ериксен стреля неточно с глава от добра позиция секунди след това преди в 91-ата минута Гарначо да намери отлично пред вратата Мактомини, които засече и оформи крайното 4:2. 

Манчестър Юнайтед – Астън Вила    4:2

0:1    Уоткинс 48
1:1    Марсиал 49
1:2    Дало 61 автогол
2:2    Рашфорд 67
3:2    Фернандеш 78
4:2    Мактомини 91

Манчестър Юнайтед: Дубравка, Дало, Линдельоф (87 Мартинес), Магуайър, Маласиа, Мактомини, Фред (62 Ериксен), Ван де Беек (62 Еланга), Фернандес, Рашфорд (82 Каземиро), Марсиал (62 Гарначо)
Астън Вила: Олсен, Йънг (74 Кеш), Конса (58 Мингс), Чеймбърс, Аугустинсон (80 Дин), Рамзи (58 Буендиа), Камара, Луис, Макгин, Уоткинс, Ингс (58 Бейли)