Крилото на Нюкасъл Мигел Алмирон логично бе избран за най-добър футболист във Висшата лига за октомври след отличното си представяне. 

Парагваецът се намира в страхотна форма напоследък и през миналия месец вкара 6 гола, за да помогне на отбора си да се изкачи в Топ 4. 

По този начин той стана едва вторият играч от южноамериканската страна, който печели отличието. Преди него това направи Роке Санта Крус с екипа на Блекбърн през 2007. 

Серията на Алмирон започна със страхотнr два гола при 4:1 над Фулъм, а след това още срещу Брентфорд (5:1), Евертън (1:0), Тотнъм (2:1) и Астън Вила (4:0). 

Футболистът отрече, че е бил мотивиран за силното си представяне от Джак Грийлиш, който през пролетта каза след едно слабо представяне на Риад Марез, че алжирецът е играел като Мигел Алмирон. 

Това е второ индивидуално отличие за играча в Англия, след като през април тази година негов гол бе №1 на месеца. Последният играч на Нюкасъл, който печели този приз пък бе Джо Уилок за май 2021-а. 

Конкуренти на Алмирон съотборниците му Бруно Гимараеш и Киърън Трипиър, както и Кепа, Кевин де Бройне, Ерлинг Холанд, Леандро Тросар и Гранит Джака. 

Малко по-късно стана ясно, че голът на Алмирон срещу Фулъм, когато вкара със страхотно воле е най-добър за месеца, а логично предвид силното представяне на Свраките Еди Хау бе обявен за мениджър №1.