Антонио Конте обяви, че иска да остане в Тотнъм за дълго, въпреки че настоящият му договор е до следващото лято, а и не е ясно кога ще преподпише. 

Слухове за бъдещето на италианеца има отдавна, а и сега той е под напрежение, след като Шпорите загубиха поредни мачове от първенството, а успяха и да отпаднат от „Карабао Къп” след поражение от Нотингам в сряда. 

„Знаете добре, че договорът ми изтича през юни. Дотогава клубът просто трябва да прецени най-добре нещата. В крайна сметка е важно да се види как ще се справим в следващите мачове и дали ръководството е доволно от прогреса ни” заяви Конте преди мача с Лийдс. 

„От моя гледна точка аз искам да си заслужа новия договор и да зная, че го заслужавам. Така трябва да чувствам нещата. С клуба просто ще намерим най-доброто решение. Когато обаче започваш работа някъде, мечтата е да останеш колкото можеш по-дълго и да изградиш нещо значимо. Трябва да създадеш хубава атмосфера и да имаш амбиция, което не е без значение. Ако го направиш е лесно, но в съвременния футбол нещата са различни” добави той. 

Конте разкри, че още не е говорил с изпълнителния директор Фабио Патаричи, както и с президента Даниел Леви, но очаква това да се случи скоро.