Новият мениджър на Астън Вила Унай Емери спечели втори пореден мач в първенството откакто застана начело на бирмингамци. Неговите възпитаници обърнаха от 0:1 до 2:1 Брайтън в мач от 15-и кръг на Висшата лига. Преди седмица Вила надви 3:1 Манчестър Юнайтед в дебюта на испанеца. Между двете победи обаче бирмингамци паднаха от Манчестър Юнайтед 2:4 за Купата на лигата.

Мачът с Брайтън започна кошмарно за Вила. Още преди изтичане на първата минута на двубоя Алексис Макалистър с удар в левия ъгъл даде преднина за "чайките", които бяха в серия от три поредни победи преди този двубой.

Астън Вила изравни чрез Ингс в 20-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Лис Дънк в наказателното поле срещу Джон Макгин. След почивката гостите достигнаха до ново попадение чрез Ингс, който се разписа в 54-ата минута след асистенция на Дъглъс Луис.

Мачът ще се запомни с много спорното решение на рефера да не отсъди дузпа за нарушение на Лука Дин. Така за първи път през сезона Вила взе две поредни победи във Висшата лига. Астън Вила има актив от 18 точки на 12-та позиция, докато Брайтън остава на седмото място във Висшата лига с 21 точки.