След като още вчера се появиха информации, че Пеп Гуардиола ще удължи договора си с Манчестър Сити, днес това бе съобщено официално от клуба. 

Мениджърът е подписал до лятото на 2025-а година, след като настоящото му споразумение изтичаше в края на тази кампания. 

„Това е само потвърждение за това колко добре се чувствам тук и колко добре се развива клуба. Не мога да изкажа всичката си благодарност за доверието, което получавам и ще продължа да се боря заедно с екипа и играчите, за да се справим по възможно най-добрия начин” заяви Гуардиола. 

Той е бил начело на Сити вече 374 мача, от които е спечелил 271, а равенствата и загубите са само 49 и 54. В момента той е вторият най-дълго задържал се мениджър във Висшата лига след Юрген Клоп, след като пристигна на „Етихад” през лятото на 2016-а. 

Под негово ръководство Гражданите спечелиха 4 титли на Англия, 4 купи на Лигата и 1 ФА Къп, но голямата цел, която до този момент убягва е Шампионската лига. С неспиращия да бележи Ерлинг Холанд обаче, Сити гледа сериозно към трофея и през този сезон.