Бърнли продължава да задава темпото в английския Чемпиъншип, след  като спечели и вторияси мач след подновяването на сезона. 

В 23-ия кръг Виненочервените обърнаха Мидълзбро с 3:1 на своя „Турф Моор” и вече имат 47 точки на върха, с 6 повече от Шефилд Юнайтед, който в понеделник гостува на Уигън. 

Резервата Дънкан Уотмор даде аванс на Боро малко след паузата, но последва страхотен отговор от домакините. Мануел Бенсън изравни след час игра, а 7 минути по-късно даде преднина на отбора. Джони Хаусън си вкара автогол за крайното 3:1. В края Чуба Акпом пропусна дузпа за гостите. 

В друг интересен мач Блекбърн удари Норич с 2:0 като гост след автогол  на Бен Гибсън и късно попадение на Тайрхъс Долан. Така Роувърс записа първи успех над Канарчетата като гост от 1999 година и е трети с 39 точк. Норич остана с 35, а Уотфорд е поежду им с 37 след 2:0 над Хъдърсфийлд след голове на Жоао Педро. 

Куинс Парк Рейнджърс се завърна в топ 6, спирайки серията си от 4 поредни загуби в дебюта на новия си мениджър Нийл Кричли и победа над Престън с 1:0 като гост. Джими Дън вкара в 58-ата минута и лондончани имат 34 точки, колкото и Норт Енд. След тях обаче са Бирмингам, Милуол, Саунси и  Рединг с 32, а Съндърланд е с 31, така че битката в челото както обикновено е крайно оспорвана.