Гарет Саутгейт е решил да остане начело на Англия до европейското първенство през 2024-а година, съобщи „Скай Спортс”, потвърждавайки информациите за това, появили се в други медии на Острова. 

Селекционерът се колебаеше дали да продължи работата си начело на Трите Лъва след разочароващото отпадане на 1/4финалите на световното първенство от Франция, но след внимателно премисляне на ситуацията, е взел решение да продължи да води отбора. 

Той планира да информира Футболната Асоциация за решението си през следващата седмица, като след това новината ще бъде потвърдена и официално. Договорът на Саутгейт с ФА така или иначе бе именно до края на европейския шампионат в Германия след година и половина. 

Твърди се, че той е провел сериозни разговори със семейството си и в крайна сметка е стигнал до извода, че трябва да продължи работата си с отбора, който пое през 2016-а и с който постигна отлични резултати като полуфинал на световно първенство и финал на европейско. 

Всъщност с Саутгейт се превърна в селекционера на Англия с най-много победи на големи турнири, след като тимът му спечели 11 мача на двете световни първенства и на европейското под негово ръководство. Сър Алф Рамзи остава с 8, Свен Горан Ериксон е със 7, а Сър Боби Робсън с 5. 

Квалификациите на Евро 2024 започват в края на март, като първият мач на Англия е срещу Италия в Неапол. Евентуално негово напускане щеше да постави ФА в трудна позиция, без ясна идея кой да бъде неговият наследник.