Гарет Саутгейт остава начело на Англия до европейското първенство през 2024-а година, потвърди официално Футболната Асоциация на страната. 

Още вчера се появиха информации, че селекционерът е решил да продължи да води отбора поне до края на настоящия си договор и от ФА сега побързаха да сложат край на всички слухове и спекулации по темата. 

„Ние сме щастливи да потвърдим, че Гарет Саутгейт ще продължи да води националния отбор на Англия и през кампанията до Евро 2024. Заедно със Стив Холанд двамата минаги са имали наша подкрепа и вече започваме плановете за европейските квалификации“ заяви изпълнителният директор  на ФА Марк Бълингам. 

Това ще бъде 4-ият голям турнир на Саутгейт начело на Трите Лъва, като 1/4финалът в Катар бе най-слабото представяне на тима при него. Преди това отборът достигна полуфинал в Русия през 2018-а и финал на Евро 2020. 

Под ръководството на 52-годишния специалист англичаните имат 49 победи, 18 равенства и 14 загуби, като той вече е наставникът с най-много победи на големи първенства в историята на Англия с 11.