Малко повече от 2 седмици след разочарованието от световното първенство, Хари Кейн ще трябва бързо да се настрои на вълна Висша Лига, защото предстои натовареният празничен период. 

Голмайсторът на Тотнъм спокойно може да помисли за подобряването на два рекорда, след като без съмнение обича да вкарва голове по това време на годината, когато мачовете са един след друг. 

На първо място той може да стане играчът с най-много попадения реализирани на Боксинг дей (26 декември). Преди година той вкара при 3:0 над Кристъл Палас, с което записа 9-ия си гол на този ден и се изравни с Роби Фаулър. Всъщност Кейн се е разписал в последните си 6 мача на 26 декември, като отбелязва на всеки 55 минути гол и ще се опита да направи това и срещу Брентфорд. 

Той обаче спокойно може да погледне и към постижението на Алан Шиърър по голове по празниците – мачовете между 26 декември и 4 януари. Легендарният нападател все още е №1 с 23 попадения, докато Кейн е с 19. 

Програмата от мачове срещу Брентфорд, Астън Вила и Кристъл Палас е доста добра. Той обаче ще трябва да е в най-добрата си форма, за да надмине или дори да изравни най-доброто постижение за един празничен период, който държат бившият му съотборник Деле Али от 2016-17 и Кевин Кембъл от 1993-94, от по 6 гола. Халфът на Тотнъм вкара тези голове в 3 мача, а нападателят на Арсенал в 4.