От Манчестър Юнайтед посветиха едва 81 думи за сбогуване с Кристиано Роналдо, който си тръгна от „Олд Трафорд“ след доста сериозен скандал миналия месец. 

Дълго интервю, в което португалецът „наплю“ сериозно както клуба, като и мениджъра Ерик тен Хаг, доведе до раздялата по взаимно съгласие. 

Преди мача срещу Бърнли от турнира за Купата на Лигата, от Юнайтед все пак отделиха кратък текст в програмата си за сблъсъка свързан с Роналдо, в който се казва следното: 

„Кристиано Роналдо напусна клуба по взаимно съгласие миналия месец. Португалската суперзвезда реализира 145 гола в 436 участия за два периода в клуба, като ни помогна да спечелим 3 титли от Висшата лига, една ФА Къп, 2 Купи на Лигата, Шампионската лига и световното клубно първенство. Също така Роналдо спечели Златната топка за 2008-а. В своето изявление на 22 ноември клубът отчете своята благодарност заради огромния принос на Кристиано и желаем всичко най-хубаво на него и семейството му“. 

Мениджърът Ерик тен Хаг обаче, не отдели нито дума по отношение на Роналдо, като предпочете да коментира лагера на отбора в Испания и представянето на националите от отбора на световното първенство, без изобщо да спомене името на нападателя.