Рекордната покупка на Нюкасъл Александър Исак вероятно ще пропусне и мачовете по празниците, но все пак е сравнително близо до завръщане в игра, разкри мениджърът Еди Хау. 

Шведът, който бе привлечен за солидните 60 милиона паунда от Реал Сосиедад, вкара два гола в трите си участия с екипа на Свраките, след което обаче получи контузия в бедрото, докато бе с националния отбор през септември. През следващия месец проблемът се влоши и той все още се възстановява, но все пак увеличава натоварването на тренировките. Със сигурност обаче пропуска мачовете срещу Лестър и Лийдс, а вероятно и срещу Арсенал и Шефилд Уензди за ФА Къп. 

„За него наистина е много трудно. Аз изпитах подобно нещо, когато преминах в Портсмут и почти не играх, като записах само два мача. Тогава чувствах вина, че съм предал хората, които са ми повярвали, но тялото не ми позволи да направя това, което искам. Вероятно и Алекс преминава през такъв период” заяви Хау. 

„Когато отиваш в нов клуб силно искаш да се докажеш през феновете и отбора, но той нямаше как да го направи досега. И все пак хубавото в тези моменти е, че можеш да се адаптираш по-добре към новата обстановка и да започнеш да се чувстваш като у дома си. Феновете знаят, че той е страхотен талант и ние се надяваме, че той ще може да ни помогне по време на натоварения януари. Вече тича и тренира с топка. Трябва обаче да се внимава с този тип контузии и той ще се върне, когато е напълно готов” добави той. 

Преди паузата Нюкасъл спечели 7 от последните си 8 мача в първенството, за да се изкачи на трето място, само на 2 точки от Манчестър Сити и сега целта е отборът да покаже, че има сили за място в Топ 4. В отсъствието на Исак Джордитата има на кого на разчитат в нападение и Калъм Уилсън и Крис Ууд определено могат да вкарват доста голове.