Нюкасъл излезе на второ място в класирането на Висшата лига след убедителна победа 3:0 като гост на Лестър при подновяването на сезона. Свраките събраха 33 точки от 16 изиграни мача и изпревариха Манчестър Сити, който все още не е играл този кръг и има 2 мача по-малко от Джордитата. Нюкасъл е на 4 точки зад лидера Арсенал, който също има 2 мача по-малко.

Това е шеста поредна победа за Нюкасъл в първенството и 10-и пореден мач без загуба. Всичко бе решено още в първите 30 минути на срещата. След само 90 секунди игра Нюкасъл получи дузпа. Даниел Амарти събори в наказателното поле Жоелинтон и съдията посочи бялата точка.

Крис Ууд бе точен от 11 метра. След още 4 минути Нюкасъл вече имаше два гола аванс. Прекрасно двойно подаване между Мигел Алмирон и Бруно Гимараеш изведе парагваеца сам срещу вратаря и той пусна топката в далечния ъгъл.

Алмирон вече има 9 гола този сезон в 16 мача, докато до тази кампания халфа имаше общо 9 попадения в 110 мача във Висшата лига за Нюкасъл. Осем от попаденията му са в последните 9 срещи и не случайно бе избран за играч на месец октомври във Висшата лига.

Третият гол бе дело на Жоелинтон, който с глава заби топката в мрежата след центриране на Киърън Трипиър от корнер в 32-ата минута.

Лестър опита да отвърне през второто полувреме и имаше няколко добри положения, но така и не успя да вкара гол. Ник Поуп направи няколко отлични спасявания срещу Джейми Варди и

В два от другите три мача от 17:00 ч. също имаше по три гола за гостите. Брайтън победи с 3:1 Саутхемптън като гост, Фулъм разби Кристъл Палъс в Лондон с гол и две асистенции на Александър Митрович, а Хулен Лопетеги спечели в дебюта си начело на Уулвърпемптън – 2:1 като гост на Евертън.