Манчестър Юнайтед очаквано удари Нотингам  Форест с 3:0 и продължава преследването на Топ 4 във Висшата лига. 

На „Олд Трафорд” Червените дяволи вкараха два бързи гола в средата на първото полувреме, а към края на двубоя се разписаха и още веднъж. 

Те имаха предимство в по-голямата част от сблъсъка и можеха да спечелят и по-убедително, като остават 5-и с 29 точки, вече само на една от Тотнъм. Форест нямаше късмет в края на първото полувреме, когато можеше да върне интригата. Новакът е предпоследен с 13 точки. 

Голямата новина в състава на домакините бе оставянето на Хари Магуайър на пейката, въпреки проблемите в защита. Промените от двубоя за Купата на Лигата срещу Бърнли бяха общо 4, като Рафаел Варан се завърна, а Люк Шоу бе негов партньор в центъра на отбраната, след като и Тайрел Маласиа играеше. Давид де Хеа стартира, а Аарън Уан-Бисака запази мястото си. Промените пък бяха породени от вирус в отбора. 

За гостите Джеси Лингард се изправи срещу бившия си тим, но Дийн Хендерсън бе заменен от Уейн Хенеси, тъй като няма право да играе срещу отбора, чиято собственост е. 

Двубоят стартира под сериозен дъжд над „Олд Трафорд”, но все пак още в 6-ата минута домакините бяха близо до попадение. Удар на Рашфорд бе блокиран, Маласиа стреля към близкия ъгъл по диагонала, а топката премина под краката на Уейн Хенеси, отклони се от гредата и излезе от терена. 

Червените дяволи очаквано доминираха по отношение на притежанието на топката, докато съперникът им дебнеше за контраатаки. Аарън Уан-Бисака бе доста активен в една от редките си появи като титуляр през сезона, след като Диого Дало бе контузен. 

В средата на полувремето Юнайтед нанесе двоен удар. При заучено положение след корнер в 19-ата минута Ериксен намери Маркъс Рашфорд, който се разписа в трето поредно домакинство и вече е с 10 попадения през кампанията. 

Само 3 минути по-късно преднината бе удвоена. Каземиро даде началото на атаката след отнета топка, след това Фернандеш намери Рашфорд, който по отличен начин комбинира с Антони Марсиал, чийто удар бе слаб, но Хенеси определено се издъни и пропусна отново топката зад гърба си. 

Всичко се развиваше отлично за Ман Юнайтед и играчите на Тен Хаг спокойно разиграваха. Все пак в 32-ата минута Де Хеа спаси далечен удар на Йейтс по малко странен начин, след като първо спря топката с гърди. 

В 40-ата минута обаче стана интересно. След свободен удар изпълнен от Лоди, Йейтс бе свободен на далечната греда и стреля към вратата, а след лека отклоняване от Боли топката спря в мрежата. Последва обаче преразглеждане от ВАР и за разочарование на гостите попадението бе отменено заради това, че Боли е бил в минимална засада. Късмет за Юнайтед и аванс от 2:0 на почивката. 

След паузата ситуацията не се промени и Юнайтед запази предимството си. Лингард напусна контузен в 52-ата минута с проблем в бедрото, а в 56-ата минута Антъни пропусна да вкара трети гол, когато отблизо не успя да преодолее Хенеси, направил отлично спасяване. 

Последва намеса на уелския вратар и при опит на Марсиал, а след  това той спаси удари на Рашфорд и Каземиро. Ясно бе, че домакините ще спечелят и в 87-ата минута те стигнаха заслужено и до още един гол. Каземиро, който игра отлично, изведе с прекрасен пас резервата Фред, който с отличен удар оформи крайното 3:0. 

Манчестър Юнайтед – Нотингам    3:0

1:0    Рашфорд 19
2:0    Марсиал 22
3:0    Фред 87

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Варан (76 Магуайър), Шоу, Маласиа, Каземиро, Ериксен (76 Фред), Фернандеш, Антъни (63 Гарначо), Рашфорд, Марсиал (63 Ван де Беек)
Нотингам: Хенеси, Орие (74 Уилямс), Уоръл, Боли, Фрьойлер, Лоди (62 Денис), Мангала (62 Тофоло), Йейтс, Лингард, Джонсън, Авоний (62 Съридж)