Джош Уиндас вкара на два пъти, а третодивизионният Шефилд Уензди удари претендента за Топ 4 във Висшата лига Нюкасъл с 2:1, за да го изхвърли от ФА Къп още в 3-ия кръг. 

На „Хилзбъро” домакините, като все пак са втори в Лига 1 и са претенденти за промоция, сътвориха сериозна изненада, за да покажат отново, че в тази надпревара всичко може да се случи. 

Загубата е едва втора за Свраките през сезона, като предишното им поражение бе от Ливърпул в първенството на 31 август. 

Всички голове паднаха след паузата. Уиндас откри с удар отблизо в 52-ата минута, макар че изглеждаше в засада. Голът обаче остана, тъй като ВАР не се използва толкова рано в надпреварата. 

В 65-ата минута синът на Дийн Уиндас вкара отново, този път измъквайки се от защитата и реализирайки спокойно. Само 4 минути след това Бруно Гимараеш върна гол за Нюкасъл, също обаче от съмнително положение за засада. 

Домакините обаче удържаха аванса си и постигнаха впечатляващ успех, като вече в 10 поредни мача във всички турнири са без загуба. Нюкасъл отпадна за трети път поред още след първия си мач в надпреварата, въпреки че бе със сериозен състав, а и Александър Исак се завърна след повече от 3 месеца отсъствие поради контузия. Все пак Киърън Трипиър, Мигел Алмирон и Гимараеш започнаха на пейката, но се появиаха след почивката. Калъм Уилсън пък не бе в групата.