Грозна сцена се случи само секунди, след като Арсенал срази Тотнъм с 2:0 в дербито на Северен Лондон и поведе с 8 точки в класирането. 

Артилеристите надиграха съперника си в по-голямата част от двубоя и заслужено спечелиха, а феновете им мечтаят още повече за титлата. 

Вратарят на победителите Аарън Рамсдейл обаче, бе ритнат от фен на домакините, след като първоначално размени реплики с Ричарлисон от домакините. 

В същото време привърженик на домакините успя да се покатери по рекламните табла и след това изрита футболиста на Арсенал, който обясни случилото се. 

„Феновете на Шпорите ме обиждаха, а аз им отговорих. Впоследствие те спортсменски ме поздравиха, но някой ме изрита в гърба. Жалко е, защото това все пак е само един футболен мач. За радост не се случи нищо драстично, тъй като останалите играчи ме спряха, но пък това придаде лош привкус на победата” обясни Рамсдейл, който направи серия важни спасявания през второто полувреме. 

От Тотнъм осъдиха действието на своя привърженик в специални изявление след мача, като обявиха, че опитвах да идентифицират хулигана. От ФА също заклеймиха станалото, като засега не е ясно дали Шпорите няма да получат наказание заради пропуски в сигурността.