Арсенал се договори с Брайтън за привличането на Леандро Тросар, съобщиха английските медии начело със „Скай Спортс” и „Би Би Си”. 

Новината идва само няколко часа, след като стана ясно, че лондончани са започнали преговори за звездата на Чайките. 

Артилеристите ще платят 20 или 21 милиона паунда за играча, като към сумата ще бъдат добавени още 6 или 7 милиона във вид на бонуси в зависимост от представянето на играча. 

Очаква се Тросар да замине за медицински тестове, след което да се разбере и за личните си условия, което едва ли ще е проблем. Ако белгиецът бъде регистриран до петък по обед, той ще може да направи дебют за лидера във Висшата лига още в неделя в дербито срещу Манчестър Юнайтед. 

С неговото привличане мнозина специалисти са на мнение, че Микел Артета прави отлична сделка, тъй като испанецът  търсеше атакуващ футболист, който има опит от английския елит, а освен това може да играе на няколко позиции в нападение, което го прави още по-полезен. 

Тросар стана ненужен на южния бряг, след като се скара с новия треньор Роберто Де Дзерби, който го извади от състава и от известно време той тренира самостоятелно.