Нюкасъл се разбра с Евертън за привличането на Антъни Гордън. Свраките ще платят 40 милиона паунда за таланта, като сумата може да се увеличи с още 5 милиона. 

Все още остава да се уточнят личните условия на играча, които обаче не би трябвало да бъдат проблем. Гордън иска да напусне Карамелите, а в договора му има освобождаваща клауза. 

21-годишният Гордън пропусна тренировките на Сините във вторник, сряда и четвъртък, но в петък бе на клубната база и тренира. Той обаче е категоричен, че няма повече да играе за Евертън. 

Нюкасъл отдавна се интересуваше от играча, който може да действа на няколко позиции в нападение. Още миналото лято клубът, който се бори за място в топ 4, поиска Гордън, но тогава Евертън го отряза. От Челси пък бяха готови да платят 60 милиона за него, но също от „Гудисън Парк” бяха категорични, че няма да продават. 

Напоследък атаката на Свраките определено не върви, като в последните си 4 мача в първенството тимът реализира само 1 гол, така че някаква промяна в нападението определено изглежда наложителна.