Английският футболен клуб Евертън назначи официално Шон Дайш за мениджър с договор за 2.5 години и той ще води "сините" още в мача срещу Арсенал на "Гудисън Парк" на 4 февруари.

От клуба обявиха, че асистент на Дайш ще бъде бившето крило на Нотингам Форест - Иън Уоун. Бившият английски национал Стийв Стоун ще бъде треньор на първия отбор, а Марк Хауърд ще влезе в щаба като анализатор. Всички те работеха с Дайш и при престоя на треньора в Бърнли.

 

"За мен е чест да оглавя Евертън. Аз и моят щаб сме готови да помогнем на този велик клуб да стъпи на краката си", казва Дайш в интервю за клубния уебсайт.

"Знам колко страстни са феновете на Евертън и колко много те ценят отбора си. Готови сме да работим с всички сили, за да им дадем това, което искат. Ще бъдат нужни пот, нерви и неимоверни усилия, за да успеем да съградим наново основите, върху които Евертън бе стъпил стабилно в много дълъг период от време.

"Искаме хората тук отново да бъдат щастливи. Искаме отново да бъдем единни с феновете и заздравяването на тази връзка трябва да започне на първо време от отбора. Нужен ни е състав, който се бори със зъби и нокти за клубната чест. Чак като постигнем това, отношенията с феновете ще се подобрят рязко, защото те обичат Евертън много силно.

"В този състав също има много качества и наша работа е да ги накараме да изпъкнат. Трябва да надграждаме тактически и технически, за да се чувстват футболистите ни по-освободени по време на мач. Искаме те да играят с усмивки и да печелят".

В същото време стана ясно, че Евертън е направил оферта на Челси за халфа Конър Галахър, твърди журналистът Фабрицио Романо. 

"Карамелите" предлагат 40 милиона паунда за футболиста и още 5 милиона заради различни бонуси. Челси има време да реши за трансфера на английския национал бързо, тъй като към Галахър има интерес и от други клубове. 

22-годишният Галахър не получава много игрово време в Челси, но той направи отлично впечатление по време на престоите си под наем в Чарлтън, Суонзи, Уест Бромич и най-вече в Кристъл Палас. Стилът на игра на Конър Галахър е сравнявам с този на доскорошния мениджър на Евертън Франк Лампард, който е бил негов идол в детските му години.