Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау очаквано бе на Седмото небе, след като тимът се класира за финала на „Карабао Къп“. 

Свраките спечелиха на два пъти срещу Саутхемптън, за да стигнат първия си финал у дома от 24 години. На 26 февруари на „Уембли“, на 99,9% те ще срещнат Манчестър Юнайтед в търсене на първи домашен трофей от 1955-ата година. Иначе отборът има европейско отличие от 1969-а. 

Хау похвали отбора си, но поиска от играчите да изминат пътя до края и да прекъснат дългото чакане на феновете без отличие. 

„Дотук това бе брилятно пътуване и сме много щастливи, че сме на финал. Сега обаче искаме да направим още една стъпка  да спечелим трофея. Искаме да създадем нова собствена история“ заяви Хау, който превърна тима и в претендент за Топ 4. 

„Човек винаги се стреми към нещо повече. Ние искахме да сме на финал и сега, когато го постигнахме, вече искаме и да победим в него. Искам играчите да гледат по този начин на нещата“ добави наставникът, който не пропусна да похвали и авторът на двата гола снощи Шон Лонгстаф. 

„Той е истински нюкасълец и затова съм страшно щастлив за него. И двата му удара бяха превъзходни“ изтъкна Хау, след като халфът вкара първите си голове у дома от 4 години.