Маркъс Рашфорд и Микел Артета отново бяха избрани за №1 във Висшата лига, този път за месец януари. 

Нападателят на Манчестър Юнайтед продължи със силното си представяне и вкара 3 гола в 4 мача за Червените дяволи, като се разписа срещу Борнемут, в дербито със Сити и срещу Арсенал. По-рано през сезона той спечели отличието и за месец септември. 

Босът на Арсенал пък печели приза при мениджърите за втори път поред и за трети през кампанията (след август), след като Артилеристите спечелиха 7 точки от 3 мача срещу съперници от челото и останаха с 5 точки аванс пред Манчестър Сити. 

Лондончани направиха 0:0 с Нюкасъл, но след това сразиха големия си местен съперник Тотнъм с 2:0 като гости, а след това надвиха Манчестър Юнайтед с 3:2 след обрат от 0:1. Отборът е без загуба в шампионата вече в 13 поредни мача, което е най-дългата подобна поредица от 5 години. 

Артета спокойно може да мисли за рекорда на Юрген Клоп от 5 награди за мениджър на месеца през сезон 2019-20, но разбира се голямата цел е друга. Освен него само Ерик тен Хаг и Еди Хау успяха да вземат по веднъж  приза досега през кампанията.