Хари Кейн ще счупи рекорда ми. Това обяви легендата Алан Шиърър, след  като вчера нападателят на Тотнъм стигна границата от 200 гола във Висшата лига.   
Бившият футболист на Блекбърн и Нюкасъл се разписа 260 пъти след създаването на Премиър Лийг през 1992-а година и е убеден, че Кейн ще го изпревари.   
„Аз съм ОК с това. Зная, колко много той иска този рекорд, защото ми го е казвал, така че всичко е наред. Аз бях абсолютно същия. Ако той е здрав и остане в първенството, със сигурност ще подобри моето постижение. Въпросът е кога. Той обаче прави това, което правят големите реализатори и не мисля, че има много по-добри от него” заяви Шиърър.  
 
„Хари е третият стигнал 200 гола, след като досега само аз и Руни го бяхме правили, така че този клуб е доста малък. Формата му е отлична и то при положение, че отборът му не се справя чак толкова добре. Преживя разочарование на световното първенство, но се върна психически по-силен отвсякога и това не ме изненадва. Той просто е фантастичен играч” добави той.  
 
„Държа рекорда вече много време, но винаги съм казвал, че един ден той ще падне. Мислех, че Руни има добър шанс да го подобри, но той отиде в Америка в края на кариерата си. Ако Кейн го направи, аз ще бъда първият, който ще му стисне ръката. Ние сме различен тип нападатели, защото той умее да се връща по-назад и да организира атаките, а аз исках да съм максимално близо до вратата на съперника. Като арогантност и увереност обаче сме еднакви“ каза още Шиърър.