Английските клубове са се дистанцирали от идеята за нова Супер Лига, която пък от своя страна твърди, че няма нужда от тях. 

Компанията за спортен мениджмънт А22 предложи нова надпревара, включваща до 80 отбора, чието място в турнира не е гарантирано, разделение на няколко нива и гарантирани поне по 14 мача. 

Според „Скай Спортс” обаче, английските тимове бързо са се обединили около отрицателния си отговор на подобен формат, определяйки го като „много дим без огън”, след като очевидно не са убедени в сериознността на организаторите. 

„В проекта няма нищо конкретно. Няма „кой” и „как”, както и никакъв механизъм за това как ще се случва всичко. Наистина е смешно” заяви шеф от лондонски тим пожелал анонимност. 

Впоследствие собствениците на клубовете от елита излязоха със съобщение, че остават единни и верни на Висшата лига, като обявиха, че няма да подкрепят новия формат. 

От А22 пък бързо реагираха и обявиха, че нямат нужда от английски отбори. „Проектът не зависи от конкретни държави и тимове. Ние искаме възможно най-силен европейски турнир. Смятаме, че в момента надпреварите в Европа не оправдават очакванията. Дори и без английските клубове обаче, този проект няма да умре” заяви изпълнителният директор Бернд Райнхард.