Лидерът във Висшата лига Арсенал отново се издъни и стигна само до 1:1 у дома срещу Брентфорд. 

Миналата седмица Артилеристите паднаха от Евертън, но тогава не загубиха от аванса си заради загубата на Ман Сити от Тотнъм. Утре Гражданите приемат Астън Вила и разликата може да падне до 3 точки. 

Леандро Тросар откри сметката си за лондончани, но Пчеличките играха много добре и заслужено изравниха. Те имат 34 точки, докато Артилеристите остават на върха с 51. 

В състава на Арсенал нямаше промени от последния мач на отбора, като малко преди началото мениджърът Микел Артета разкри, че Емил Смит-Роу и Габриел Жезус са близо до завръщане на терена. Букайо Сака и Уилям Салиба пък продъжават преговорите си за нов договор. Промените при Пчеличките бяха 3, като гостите започнаха с трима в отбрана. 

Артилеристите взеха инициативата още от началото и първо удар на Йодегор бе блокиран от Кристофър Айер, който секунди след това изчисти с глава, макар и да бе притиснат от Гранит Джака. 

В 5-ата минута обаче Брентфорд едва не вкара, след като Айвън Тони подаде опасно и Рико Хенри стигна до топката, но я прати доста встрани, притеснен вероятно и от излезлия напред Рамсдейл. Това обаче бе отличен шанс за гостите. 

Двубоят обаче бе отворен и Йодегор изведе Мартинели, но Рая го затвори на аутлинията. След корнера Зинченко получи шанс, но прати топката над вратата. Последва гол за Мбемо, но попадението бе отменено заради лек фал на нападателя. 

Последва хубава атака отдясно, при която Сака размени пасове с Йодегор, но след това стреля слабо и Рая спаси. В 25-ата минута домакините оцеляха по чудо. Тони подаде наляво към Мбемо, който му върна пред вратата и голмайсторът от чиста позиция стреля в гредата. Отлична възможност за Брентфорд, която бе пропусната. 

Пчеличките обаче трупаха увереност и след половин час игра Мбемо изпълни отлично корнер, след който Бен Мий засече с глава, но в тялото на играч, намиращ се пред вратата. Арсенал трудно създаваше положения в тези минути, а гостите играеха доста добре, но им липсваше точност и Йенсен бе поредният, който от около 20 метра не бе точен. В 39-ата минута Тони стресна отново сериозно домакините, но Рамсдейл се намеси брилянтно. 

В 43-ата минута лондончани разиграха добре, като Джака отклони с глава към Мартинели, но неговият изстрел от въздуха мина над вратата. Паузата обаче дойде при 0:0. 

След нея ситуацията не се промени, като домакините опитваха да бъдат по-активни, а Брентфорд дебнеше на контри. Удар на Йодегор по диагонала бе спасен от Рая в 51-ата минута. 

В 56-ата обаче Пчеличките пак имаха шанс, но Тони прати топката покрай вратата. Артета пусна Тросар влезе на мястото на Мартинели, а В 65-ата минута Габриел стреля силно отдалеч, но не затрудни Рая. В 66-ата минута обаче, именно новото попълнение направи пробива. Атаката се разви отдясно, като Йодегор изведе Сака зад защитата, той веднага подаде по земя пред вратата и на далечната греда Тросар засече отблизо за 1:0!

В 74-ата минута обаче, гостите смълчаха „Емиратс”. След статично положение топката не бе изчистена, трима играчи от гостите играха с топката преди Норгор да изпревари Рамсдейл и да отклони към Тони, който вкара на празна врата с глава. Последва преразглеждане от ВАР, но голът остана! 

Арсенал естествено натисна в оставащото време, но действаше припряно и не стигна до добро положение. В края двата отбора почти се сбиха след грубо влизане на Норгор срещу Зинченко, но ситуацията бързо се успокои, а мачът завърши 1:1. 

Арсенал – Брентфорд    1:1

1:0    Тросар 66
1:1    Тони 74

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко, Партей, Джака (81 Виейра), Йодегор, Сака, Нкетиа, Мартинели (62 Тросар)
Брентфорд: Рая, Айер, Пинък, Мий, Расмусен, Янелт (71 Дасилва), Норгор, Йенсен, Хенри, Тони (97 Шаде), Мбемо (71 Уиса)