Манчестър Сити се самоуби и не успя да бие храбрия Нотингам, стигайки само до 1:1 на „Сити Граунд”, въпреки огромното предимство, което имаха. 

Гражданите доминираха тотално, поведоха в края на първото полувреме, а след това направиха серия големи пропуски, най-вече на Фил Фодън и Ерлинг Холанд и загубиха ценни 2 точки, отново изоставайки от Арсенал с толкова – 52 срещу 54, като лондончани са и с мач по-малко. 

Домакините от Форест се защитаваха здраво през цялото време, имаха и късмет когато трябваше и в крайна сметка стигнаха до скъпоценна точка с една силна атака за цялото време. По този начин те имат 25 точки.  

И в двата състава имаше доста промени, като повечето бяха при домакините – цели 5, като бившият халф на Нюкасъл Джонджо Шелви стартира в средата на терена. При Гражданите Аймерик Лапорт и Фил Фодън се появиха вместо Нейтън Аке и Риад Марез. 

Гостите очаквано взеха инициативата още от началото и във 2-ата минута Де Бройне намери Фодън в наказателното поле след свободен удар, но англичанинът не се справи както трябва и прати топката в ръцете на Навас, без да го затрудни. Последваха претенции за дузпа за задържане на Лапорт при едно центриране, но реферът остави играта да продължи. Домакините пък трудно минаваха центъра. 

Опасен удар на Грийлиш бе блокиран от Уоръл, а натискът на Сити определено се засилваше. Бренън Джонсън се измъкна отдясно в 9-ата минута, но нямаше подкрепа и ударът му по диагонала бе блокиран. В следващите минути действията тотално се развиваха в половината на Форест, а често и в наказателното поле на тима, но все нямаше кой да отправи завършващия удар. 

В средата на полувремето Гражданите имаха притежание на топката от 89%, но и нито един точен удар. В 33-ата минута Родри пропусна отлична възможност, след като с глава стреля встрани. Подаването на Де Бройне както обиконовено, бе отлично. Бернардо Силва също бе близо с удар от двайсетина метра, но и 8-ият опит на гостите в 39-ата минута, бе неточен. 

В 41-ата минуа обаче, пробивът бе факт и то след страхотен удар. След корнер топката бе изчистена, Грийлиш я овладя и пусна към Силва, който с великолепен шут под гредата, не остави шансове на Кейлор Навас. Логично Сити поведе, а при този резултат дойде и почивката. 

Скоро след нея Фил Фодън пропусна да реши всичко, след като не успя да намери Холанд на чиста позиция. Последва мощен удар от Лапорт с глава след корнер, но Навас спаси. Голът сякаш бе въпрос на време, но така и не идваше. 

Родри пропусна с глава, а в 67-ата минута Фодън накара Навас да спасява, а при добавката Холанд стреля в напречната греда. Как успя да пропусне не бе ясно, след като имаше и втора добавка, но не намери мрежата. Наистина изумително, а Форест някак си оцеляваше! 

За да се стигне до 84-ата минута, когато от нищото домакините изравниха и наказаха Сити за пропуските му. Гибс-Уайт получи пространство отдясно и подаде към далечната греда по земя, където Крис Ууд засече в мрежата. ВАР прегледа ситуацията, но голмайсторът бе покрит и попадението бе признато.

Гостите опитаха да натиснат, но действаха доста хаотично и не постигаха нищо, въпреки центриранията и напрежението, което продължиха да поддържат, така че не успяха да бият и затова могат да се сърдят само на себе си. 

Нотингам – Манчестър Сити    1:1

0:1    Силва 41
1:1    Ууд 84

Нотингам: Навас, Орие (79 Ууд), Уоръл, Фелипе, Ренан Лоди (79 Тофоло), Данило (56 Уилямс), Колбак (56 Аю), Шелви (71 Мангала), Фройлер, Гибс-Уайт, Джонсън
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Родри, Бернардо Силва, Гюндоган, Фодън (88 Аке), Де Бройне (88 Алварес), Грийлиш, Холанд