Евертън взе нова победа след идването на Шон Дайш, надвивайки Лийдс с 1:0 в суперважен сблъсък от дъното на класирането. 

Карамелите вече имат 21 точки и са извън зоната на изпадащите, макар и само с точка повече и е ясно, че голямата битка тепърва предстои. Йоркшърци остават с 19 пункта, а и те нямаха точен удар във вратата. 

В нервен мач на „Гудисън Парк” ветеранът Шеймъс Колман се превърна в герой, вкарвайки единственият гол в 64-ата минута и то с доста късмет. Ирландецът сякаш опита центрира от малък ъгъл, но се получи удар в близкия ъгъл, който хвана вратаря Илан Мелие неподготвен. 

В другия важен мач от дъното Борнемут стигна до 1:0 на терена на Уулвърхемптън. Джеймс Таверниър измъкна Черешките от опасната зона, засичайки подаване на Доминик Соланке в 49-ата минута и така спирайки серията на отбора си от 9 поредни мача без победа. 

Борнемут вече има 21 точки и е точно над чертата на 17-а позиция. Вълците останаха с 23 точки, като бяха спечелили 3 от предишните си 4 мача, но сега бяха сериозно приземени.