Ерик тен Хаг определи победата на Манчестър Юнайтед над Барселона снощи, като най-голямата, откакто е начело на Червените дяволи. 

Английският тим направи обрат след почивката до 2:1 и елиминира съперника с общ резултат 4:3, за да стигне до 1/8финалите в Лига Европа. 

„Да, мисля, че това е най-голямата ми победа, откакто съм тук. Преди това имахме някои хубави триумфа срещу Ливърпул и Арсенал, но сега надвихме отбор, който е на върха в Ла Лига с 8 точки аванс пред Реал Мадрид, а видяхме както може Реал в началото на седмицата. Затова щом можеш да ги победиш, това наистина е голям успех“ заяви нидерландецът. 

„През първото полувреме бяхме малко отпуснати и може би ни липсваше донякъде вяра. Не използвахме добре Каземиро, както и Уан-Бисака отдясно. По отношение на пресата също не бяхме на ниво. Точно това си казахме на почивката, а в този отбор има силни характери, което се видя след нея“ добави той. 

„Момчетата просто показаха устойчивост и бяха напълно концентрирани в стремежа да преобърнем нещата в наша полза. През второто полувреме те наистина показаха вярата си, дори и след като допуснахме лека дузпа. Антъни ни донесе точно това, от което се нуждаехме след почивката – пробиви, измъкване зад защитата и смелост. Вкара страхотен гол. Фред отново беше много солиден и ограничи Френки де Йонг. Беше наистина страхотен. В Барселона асистира на Раши, а сега вкара. В крайна сметка, за да си успешен отбор се нуждаеш от широк състав и различна динамика в него, което имаме“ доволен бе Тен Хаг.