Ливърпул не спечели, но поне не загуби и не допусна гол след 0:0 на терена на Кристъл Палас в 25-ия кръг на Висшата лига. 

След шамара от Реал Мадрид мърсисайдци бяха под сериозно напрежение и макар и да не впечатлиха с изявите си, стигнаха до равенство, което бе заслужено. 

И двата отбора имаха положения, а в мача имаше и 3 греди. Ливърпул събира 36 точки, но пропусна да се доближи до Топ 4, докато лондончани имат 27 и не могат да бъдат спокойни за мястото си в елита. 

Юрген Клоп спази обещанието си и направи промени в състава на Ливърпул. Дарвин Нунес се оказа с контузия в рамото и липсваше от групата, а и Джо Гомес бе аут. Общо промените бяха 4, като Фабиньо и Байчетич бяха на пейката. Жота, Милнър, Матип и Кейта стартираха. За домакините нямаше разлики от равенството срещу Брентфорд, а Уилфред Заха още не бе готов.  

Началото бе динамично и отворено. В 10-ата минута Салах получи от Гакпо на добра позиция, но не намери вратата, а трябваше да го направи. Последва подаване на Александър-Алнолд, което Матета пресече, но Алисон внимаваше и бързо затвори нападателя. 

Последва пак ситуация за Ливърпул при една изчистена топка, която падна на крака на Жота и той стреля от въздуха, но право в ръцете на Гуаита. Малко след това португалецът стреля с глава, но в гредата, а и го направи от доста малък ъгъл. 

Лондончани имаха добра възможност в 24-ата минута, но Марк Гуехи стреля на сантиметри встрани с глава. Добро положение наистина. В 37-ата минута Шлуп остана на косъм от това да засече едно центриране и се размина с гола. 

Към края на полувремето Ливърпул оцеля на два пъти. Първо Кейта едва не си вкара автогол, отклонявайки покрай вратата опит за удар на Олисе, а около минута по-късно Матета стреля в напречната греда от добра позиция. Преди това Салах стреля в ръцете на Гуаита, така че паузата логично дойде при 0:0. 

Клоп логично смени Кейта с Харви Елиът на почивката, а скоро след нея Салах разтресе напречната греда след много добър изстрел с левия крак. Гуаита трябваше да се намесва след центриране на Александър-Арнолд и рикошет, а в 57-ата минута след корнер Матип накара вратаря на Палас да избива. Ливърпул натискаше. 

Домакините обаче се бранеха добре, а и опитваха да контраатакуват в определени моменти. При един такъв Олисе се измъкна отдясно и бе спънат от Хендерсън близо до границата на наказателното поле. Свободният удар обаче не донесе нищо. 

Клоп пусна и Фирмино и Фабиньо в търсене на свежест, а и Патрик Виейра направи двойна смяна. В 81-ата минута Ливърпул пропусна отличен шанс. Домакините сбъркаха в средата на терена, Салах напредна и изведе Гакпо, който копна над Гуаита, но и доста встрани от вратата. Сериозен пропуск наистина.  

До края домакините бяха по-активни и държаха съперника под напрежение до последно, но в крайна сметка до попадения не се стигна и срещата завърши без голове. 
 
Кристъл Палас – Ливърпул        0:0
 
Кристъл Палас: Гуаита, Клайн, Андерсен, Гуехи, Мичъл, Дукуре, Самби Локонга, Олисе, Аю, Шлуп (71 Езе), Матета (71 Едуар)
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд (71 Фабиньо), Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Кейта (46 Eлиът), Хендерсън, Милнър, Салах, Гакпо (84 Байчетич), Жота (71 Фирмино)