Гари Линекер ще бъде върнат в ефир вероятно максимално бързо, след като от ВВС се извиниха заради отстраняването на култовия водещ на предаването Match of the day. 

Генералният директор на медията Тим Дейви се извини заради разцеплението и получилите се проблеми, след като в знак на солидарност с бившия капитан на Англия, мнозина други водещи и анализатори отказаха да изпълняват задълженията си и това предизвика огромни трудности от програмно естество. 

„Нека да бъда ясен – имаме най-добрият водещ в света. Искаме да сме сигурни, че той ще бъде отново в ефир и работим това да се случи и всичко да бъде разрешено. Съжалявам за създалата се ситуация, защото аз самият съм голям спортен фен. Искам обаче да съм сигурен, че продължавайки напред ще имаме работещо разрешаване на въпроса” заяви Дейви. 

Линекер бе отстранен в петък заради коментар в социалните мрежи по повод политиката на правителството свързана с миграните идващи с лодки през Ламанша. Той сравни действията с тези на Германия от 30-те години на миналия век и ВВС го свали от екран, докато не бъде постигнато споразумение за използването на социалните мрежи по „правилен” начин, което доведе до обвинения в цензура. 

Засега не е ясно дали днес ще бъде излъчен неделния епизод на Match of the day, след като водещият Марк Чапман също се присъедини към бойкота и вчера не бе зад микрофона за спортния блок по ВВС Radio 5. Самият Линекер през последните дни запазва мълчание, като вчера изгледа на живо двубоя между Лестър и Челси.