Гари Линекер ще се завърне като водещ по ВВС този уикенд, след като от медията се извиниха за отстраняването му. 

Бившият капитан на Англия критикува политиката на правителството относно мигрантите, а след свалянето му от ефир последва вълна от солидарност към него, като мнозина негови колеги-водещи, както и анализатори, отказаха да изпълняват задълженията си, което доведе до хаос по отношение на предаванията. 

Получи се огромен скандал и сега в крайна сметка генералният директор на ВВС Тим Дейви официално се извини за създадените проблеми. 

„Всички разбираме, че това бе много труден период за нашите служители, екипа, водещите и най-вече за аудиторята. Извинявам се за това. Осъзнаваме объркването, предизвикано от сивите зони по отношение на начина, по който трябва да се използват социалните мрежи от нашите служители. Независима комисия ще проучи внимателно упътването за използването на социалните мрежи, за да може всичко да е ясно. Гари е силно ценен от ВВС и очаквам с нетърпение той да бъде отново водещ на предаването този уикенд“ се казва в официалната позиция на медията. 

Според „Скай Спортс“ самият Линекер ще получи директно извинение, което обаче не е включено в официалната позиция. „Радвам се, че преминахме през това. Благодарен съм за невероятната подкрепа, която получих, най-вече от колегите си от ВВС Sport и тяхната забележителна солидарност. Футболът е отборна игра, но това бе изумително“ написа Линекер в Туитър.