Тотнъм загуби важни 2 точки в битката за топ 4, след като изпусна два гола аванс в края и направи 3:3 на терена на последния Саутхемптън.

Шпорите поведоха в края на първото полувреме с гол на Педро Поро, който намерен от Сон реализира със силен удар първия си гол за Шпорите.

Веднага след паузата обаче Че Адамс изравни за домакините след подаване на Тио Уолкот. Хари Кейн върна преднината на лондончани с глава, вкарвайки 21-ия си гол за сезона, а Иван Перишич реализира за 3:1 с хубав удар в 74-ата минута.

Малко по-късно обаче, Тио Уолкот се разписа отблизо, а в добавеното време съдията даде дузпа за домакините заради закъсняло действие на Папе Сар срещу Мейтланд-Найлс. Отсъждането изглеждаше спорно, но ВАР го потвърди и Уорд-Праус бе безкомпромисен при изпълнението. Така Тотнъм има 49 точки, 2 повече от Нюкасъл, но и два мача повече от Свраките. Светците остават последни с 23 точки.

Много важна победа в битката за оцеляване постигна Лийдс, който срази Уулвърхемптън като гост с 4:2. Двама играчи на Вълците в края бяха изгонени, като домакините останаха с 27 точки, а йоркшърци вече имат 26. Лестър пък взе точка при гостуването си на Брентфорд след 1:1 и има 25 точки. Астън Вила пък срази Борнемут с 3:0 и продъжава с доброто си представяне.