Антонио Конте съсипа от критики играчите си, след като Тотнъм допусна равенство 3:3 на терена на Саутхемптън, макар че водеше с 3:1 16 минути преди края. 

Така Шпорите загубиха важни 2 точки в битката за Топ 4, а след случилото се и думите на италианеца, напускането му на лондончани започва да изглежда все по-вероятно. 

„Не съм свикнал да виждам това. Видях много играчи-егоисти, но не и отбор. Никой не искаше да помага на другия и да вложи сърцето си в мача” избесня Конте след сблъсък. 

Запитан защо се получава така, той бе още по-краен  и заяви: „Защото тук са свикнали да го правят. Те не играят за нищо значимо  и не искат да играят под стрес и напрежение. Така е по-лесно. Това обаче е историята на Тотнъм”.  

„20 години са с един собственик и не са спечелили нищо за това време, но защо? Вината е на клуба и на всеки мениджър, който работи тук. Тук винаги треньорите са компрометирани. Досега мълчах, но сега ще говоря, защото това, което видях в този мач е абсолютно неприемливо за отбора и феновете. Трябва много да помислим над случилото се”. 

Избухването на Конте доведе до коментари, че той дори иска да бъде уволнен от клуба максимално бързо, още по време на паузата за националните отбори този месец.