Бъдещето на Антонио Конте ще е ясно до 48 часа, но голяма част от английските медии са на мнение, че италианецът ще бъде уволнен от Тотнъм. 

В събота той изригна срещу играчите и ги обяви за егоисти, след като Шпорите профукаха два гола  аванс в края и завършиха 3:3 срещу последния Саутхемптън. 

Според хора близки до мениджъра, избухването му през уикенда не е защото иска да бъде освободен, а просто е изразил това, което чувства от известно време. 

Както е известно договорът на Конте и до края на сезона и дълго време има слухове за това дали ще остане или ще си тръгне. След  случилото се сега обаче, е много вероятно да напусне и то съвсем скоро. 

В момента той е в Италия при семейството си, но президентът Даниел Леви сериозно обмисля раздяла със специалиста, тъй като счита, че след случилото се отношенията вътре в тима мече ще бъдат разбити. 

Големият проблем е това, че не е ясно кой ще застане в този момент начело на лондончани, които въпреки всичко имат шансове да завършат в Топ 4, а от финансова гледна точка това е ключово за клуба.