Хари Кейн се цели в още много голове за Англия, след като снощи стана най-добрият реализатор в историята на Трите Лъва. 

Той вкара дузпа при 2:1 над Италия и вече има 54 попадения с националния екип, подобрявайки постижението на Уейн Руни. 

В края на миналата година Кейн пропусна наказателен удар срещу Франция на световното, но 103 дни по-късно обяви, че именно по този начин е трябвало да счупи рекорда. 

„Да, това означава страшно много за мен. Бяхме развълнувани отново да играем  за Англия и искахме да започнем с победа квалификациите за европейското първенство. Разбира се, че трябваше да вкарам от дузпа, за да подобря рекорда и когато топката влезе в мрежата, емоциите просто избухнаха“ заяви Кейн. 

„Просто съм благодарен на всички, които не спират да ме подкрепят и ми помогнаха да преживея този магически момент. Не искам да гледам твърде далеч в бъдещето, но все още съм на 29 години, така че се надявам да отбележа още много голове за Англия, защото да нося този екип е най-силното чувство във футбола“ добави нападателят. 

„Не бяхме печелили в Италия от много дълго време, така че това прави нещата още по-специални. Краят на световното първенство бе труден за нас, но ние знаем, че в момента сме един от най-добрите отбори в света и трябва да продължим да опитваме да стигнем до върха“ каза още Кейн.