Уейн Руни, а и други страхотни нападатели в историята на Англия, засипаха с похвали Хари Кейн, който снощи стана най-добрият реализатор в историята на страната. 

В своя 81-и мач нападателят реализира 54-ия си гол, за да подобри постижението именно на Руни, като след като се разписа демонстрира невероятна емоция и заради случилото се в края на световното първенство. 

„Поздравления за Хари Кейн и това, че се превърна в най-добрият реализатор за Англия. Знаех, че няма да му отнеме много време за рекорда, но сякаш го направи твърде бързо! СТрахотен човек, невероятен реализатор и легенда на Англия! Поздравления Хари“ написа Руни в Туитър. 

Последваха поздравления и други отлични голмайстори за Англия като Алан Шиърър и Гари Линекер, а и Стивън Джерард, който анализира мача за „Канал 4“, не спести похвалите си. 

„Изключителен момент, а иронията е, че подобри рекорда от  дузпа. Беше толкова отдаден да се реваншира за онзи пропуск. Много съм радостен за него и го поздравявам. Съотборниците му бяха до него през цялото време, а той остава един от най-добрите изпълнители от бялата точка и един от най-големите централни нападатели в историята“ каза Стиви Джи.