Манчестър Сити планира да направи Ерлинг Холанд най-скъпо платения играч във Висшата лига и така да отбие интереса от конкурентите за подписа му, твърди неделното издание на вестник „Сън”. 

Норвежецът прави фантастичен първи сезон в английския елит, като има 42 гола във всички турнири на сметката си, но спекулациите за бъдещето му не спират, като наскоро пак се заговори, че Реал Мадрид ще направи всичко по силите си, за да го вземе. 

Сега обаче на Острова твърдят, че през лятото Гражданите ще предложат нов договор на голмайстора, който ще му носи по 500 000 паунда на седмица. Настоящият контракт на играча е до лятото на 2027-а, като новият ще бъде и удължен с една година. 

В момента заплатата на Холанд е по 375 000 паунда седмично, колкото взимат Кевин де Бройне и Давид де Хеа. Очакваното увеличение обаче изглежда напълно закономерно предвид факта, че норвежецът не спира да вкарва. 

Сити продължава битката на 3 фронта и въпреки че в първенството изостава на 8 точки от Арсенал има мач по-малко мнозина считат, че отборът все още фаворит за титлата. Предстоят обаче и ключови мачове в ФА Къп – полуфинал и Шампионската лига – 1/4финал.