Хюн Мин Сон стигна границата от 100 гола във Висшата лига, а Тотнъм надви Брайтън с 2:1 в здрав и изпълнен със събития мач, който можеше да завърши и в обратната посока. 

Чайките играха силно, но нямаха късмет, след като два техни гола бяха отменени, а и на два пъти реферът подмина сякаш сериозни ситуации за дузпа. Хари Кейн донесе победата, а двамата мениджъри едва не се сбиха. 

Кореецът откри в 10-ата минута, когато реализира с великолепен изстрел в далечния ъгъл, нещо което той определено умее да прави. 

Чайките обаче играеха добре и стигнаха до гол на Митома, но след дълго преразглежаде от ВАР заради потенциално докосване до ръката на японеца, попадението бе отменено, макар че ситуацията изглеждаше изключително спорна. 

Последва обаче опасен удар на Мак Алистър, спасен от Лорис и опит на Кайседо в гредата при добавката. Логичното в крайна сметка се случи в 34-ата минута, когато след корнер Марч прати топката на далечната греда, където абсолютно непокрит Люис Дънк я забоде в мрежата. 

Чайките обаче продължиха да играят добре, да пресират и в 55-ата минута стигнаха до нов гол. Уелбек се освободи и стреля, топката се отклони в Мак Алистър и Лорис бе преодолян. Късметът обаче пак покри лондончани, тъй като се оказа, че докосването е до ръката на аржентинеца и голът не бе зачетен. 

Последва сериозно спречкване край страничната линия след едно грубо влизане на Ромеро, след което и двамата мениджъри бяха изгонени, тъй като трябваше да бъдат разтърване да не се сбият.  

Митома падна сякаш твърде лесно при една ситуация в наказателното поле в опит да спечели дузпа и повторенията показаха, че Хьойберг го настъпва, но реферът подмина положението, а и ВАР не се намеси. 

В 79-ата минута японецът сбърка, лондончани веднага атакуваха и Хьойберг бе изведен отдясно, върна по-назад, а Хари Кейн с мощен удар от границата на наказателното поле прати топката в мрежата, след като имаше и лек рикошет. Шпорите поведоха. 

В 87-ата минута реферът подмина дърпане на Лангле за фланелката на Дънк, въпреки че друг съдия можеше да погледне на положението по различен начин.

В крайна сметка Тотнъм издрапа до победата и остава в борбата за топ 4 с 53 точки, докато Брайтън е с 46 и сякаш пропусна възможността да се намеси още повече в тази битка.