Айвън Тони пропусна първата си дузпа от повече от 4 години, а Нюкасъл обърна Брентфорд с 2:1 като гост, за да спечели важни 3 точки в битката за Топ 4. 

Свращите изиграха ужасно първо полувреме, но след това значително се подобриха и стигнаха до успеха, като можеха да спечелят и по-убедително. Те събират 56 точки, колкото и Ман Юнайтед, докато лондончани останаха с 43. 

Тони бе замесен във всичко интересно през първото полувреме. Той вкара в 8-ата минута, но попадението му бе отменено заради тънка засада. 

В 27-ата минута Пчеличките получиха дузпа след нарушение срещу Шаде, но Поуп спаси удара на нападателя от бялата точка. Първи пропуск за Тоди от наказателен удар от октомври 2018-а и след 24 поред реализирани опита. 

Лондончани обаче не загубиха увереността си и в края на първата част ВАР поиска от съдията Крис Кавана да прегледа съмнения за опасна игра на Александър Исак срещу Рико Хенри. Реферът го направи и в крайна сметка даде нова дузпа за Брентфорд, която този път Тони реализира, въпреки че Поуп отново позна посоката. Авансът на лондончани обаче бе заслужен. 

Свраките обаче изравниха в 54-ата минута, когато Жоелинтон се измъкна отлично и стреля, ударът не бе точен, но топката преминавайки през краката на вратаря Давид Рая се отклони и влезе в мрежата като автогол. 

Обратът бе пълен в 61-ата минута, когато Александър Исак реализира с отличен удар, за да се стигне и до гол на Калъм Уилсън, който обаче бе отменен заради докосване до ръката на нападателя. 

До края нови голове не паднаха, въпреки предимството на Нюкасъл, който след само едно силно полувреме все пак стигна до успеха.