Полузащитникът на Арсенал Гранит Джака е в основата на обрата за Ливърпул във вчерашния трилър между двата отбора на „Анфийлд“, категорични са мнозина анализатори на Острова. 

Лондончани водеха с 2:0 до 30-ата минута и изглеждаха на път към знаменита и клюбова победа, когато швейцарецът се сдърпа с Трент Александър-Арнолд и това емоционално вдигна феновете и играчите на домакините. 

Мо Салах намали изоставането почти веднага, а след почивката Червените тотално пометоха съперника, като изпуснаха дузпа и Аарън Рамсдейл направи невероятни спасявания преди все пак Роберто Фирмино да изравни в края. 

„Той не може да реагира по този начин. Ливърпул чакаше именно нещо подобно“ отчете Гари Невил, а Джейми Карагър бе още по-категоричен. 

„Отборът му води с 2:0 на „Анфийлд“, а той тръгва да се бие с Трент. Просто нелепо. Феновете скочиха и Арсенал загуби емоционалното си предимство и то в момент, когато бе на път да се оттегли с два гола аванс на почивката. Ако бях фен на Арсенал щях да съм му бесен“ заяви той. 

„Обратът започна от сдърпването на Джака с Трент. И двамата получиха жълти картони, но това върна вярата на феновете и след това мачът стана друг“ отчете Мика Ричардс.